jsocha
Spaghetti al Nero di Seppia
Składniki:
500 g spaghetti z sepią
500 g dużych krewetek
250 g pomidorków koktajlowych
2-3 ząbki czosnku
1. Zagotuj wodę na makaron. W tym czasie przygotuj krewetki: obierz ze skorupek, usuń z każdej przewód pokarmowy i dokładnie wypłucz.
2. Wrzuć makaron do wrzątku i gotuj ok.6-7 minut.
3. Na patelni rozgrzej oliwę dodaj posiekany czosnek, zioła i krewetki. Wszystkie składniki delikatnie podsmaż (ok. 2 minut), dodaj przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Całość duś jeszcze chwilę, aż pomidorki puszczą sok i wymieszają się z pozostałymi składnikami.
4. Odlej wodę z makaronu (powinien być ugotowany al dente). Makaron połącz z krewetkami, pomidorkami i sosem z patelni.
5. Udekoruj świeżymi listkami bazylii.
Smacznego!