jsocha

Informatyka 3M

Main Menu

Login Form

jsocha

Spaghetti al Nero di Seppia

Składniki:

500 g spaghetti z sepią

500 g dużych krewetek

250 g pomidorków koktajlowych 

2-3 ząbki czosnku

1. Zagotuj wodę na makaron. W tym czasie przygotuj krewetki: obierz ze skorupek, usuń z każdej przewód pokarmowy i dokładnie wypłucz.

2. Wrzuć makaron do wrzątku i gotuj ok.6-7 minut.

3. Na patelni rozgrzej oliwę dodaj posiekany czosnek, zioła i krewetki. Wszystkie składniki delikatnie podsmaż (ok. 2 minut), dodaj przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Całość  duś jeszcze chwilę, aż pomidorki puszczą sok i wymieszają się z pozostałymi składnikami.

4. Odlej wodę z makaronu (powinien być ugotowany al dente). Makaron połącz z krewetkami, pomidorkami i sosem z patelni.

5. Udekoruj świeżymi listkami bazylii. 

Smacznego!